Ma 2022. május 24, kedd, Eszter napja van.


Függőkert

The Hanging Garden


               


színes, magyarul beszélő, kanadai-angol romantikus dráma, 91 perc, 1997


A vonzó és jóképű William tíz év után először utazik haza vidéki szülővárosába, húga esküvőjére. Annak idején kövér, boldogtalan és zárkózott kamaszként hagyta el ezt a helyet, ahová most sikeres fiatalemberként tér vissza. Családja viszont - ez már az első percekben kiderül - működésképtelenebb, mint valaha. A szabad szájú Rosemary sehogyan sem emlékeztet egy szemérmes menyasszonyra, Fletcher, a vőlegény furcsán bámul, s William legnagyobb meglepetésére előkerül egy húgocska is, a fiús és dacos Violet. A kissé szenilis nagymama ugyanúgy ájtatoskodik, mint régen, az apa szokása szerint felönt a garatra. Iris, az anya pedig mindannyiuktól elszigetelődve, érzékenyen szemlélődik. Kutyájuk vak és használhatatlan.

Williamot látomások kezdik el gyötörni: megint ugyanaz az elhízott fiú, aki volt, 113 kilót nyom, az iskolában megalázzák, otthon veri az apja. Amikor a nagymama rajtakapja, amint az ifjú Fletchert dédelgeti, az egész család megbolydul, és Iris mama ragaszkodik ahhoz, hogy egy helybéli, szolgálatkész asszony segítségével "jó útra" térítsék. A kétségbeesett William másnap felakasztja magát az udvarban álló almafára.

Ez az a pillanat, melytől fogva minden megtörténhet: minden, ami érzékek feletti és elkerülhetetlen. Iris faképnél hagyja a családját, William pedig, szemközt tulajdon holttestével, elborzadva és megilletődötten veheti kezébe a múltját és jelenét.


Tetszett vagy nem? Írd meg a véleményed a filmről :
  VIGYÁZAT! A vélemények esetenként spoilert tartalmazhatnak!


Stáblista :

Thom Fitzgerald : rendező
Thom Fitzgerald : forgatókönyvíró
John Roby : zeneszerző
Daniel Jobin : operatőr
Susan Shanks : vágó
Chris Leavins : Sweet William
Kerry Fox : Rosemary
Seana McKenna : Iris
Peter MacNeill : Whiskey Mac
Christine Dunsworth : Violet
Sarah Polley : Rosemary tinédzser korában


FRISS Előzetesek

   MÉG TÖBB ELŐZETES  

FacebookMinden jog fenntartva. (c) 2010 www.fportal.hu