Ma 2024. június 20, csütörtök, Rafael napja van.


Daniel Day-Lewis utolsó filmje

  2017. november 05.
Daniel Day-Lewis utolsó filmje

Nagy várakozások előzik meg a Fantomszál című filmet, amely állítólag Daniel Day-Lewis utolsó megjelenése lesz a mozivásznon.

Már most Oscar-várományosnak tartják a produkciót, mert a rendező Paul Thomas Anderson, és amikor legutóbb együtt dolgozott a színésszel (Vérző olaj), közös munkájuk 8 Oscar-jelölést kapott, és Day-Lewis haza is vihette a trófeát (ez volt neki a második, a harmadikat a Lincolnért kapta). A gyártó stúdió eddig mélyen hallgatott a filmről, most azonban elkezdték adagolni az információt. Megjelent az első előzetes, amely igen ígéretes filmet harangoz be, és rögtön egy pletykát is szárnyra bocsátottak a marketingesek. A történet hőse egy londoni úri szabó, Woodcock (Day-Lewis), aki az ötvenes években a királyi családnak és a felső tízezernek készít pazar öltözékeket. Woodcock valójában önpusztító művész, aki halálosan szerelmes egy fiatal lányba, Almába (az alig ismert Vicky Krieps alakítja), ám szexuális vonzalmát sötét vágyak árnyékolják be. És itt a jön a párhuzam: a felröppent hírek szerint a Fantomszál Woodcock szexuális orientációja miatt bizonyos mértékben rokonítható A szürke ötven árnyalatával, bár ezt az első előzetes nem árulja el. A film további érdekessége, hogy maga a rendező volt az operatőre, aki már évek óta tervezte, hogy a kamera mögé áll. Anderson forgatott már saját kezőleg egy rövidfilmet 1988-ban, de egész estés mozit most vett fel először.
Akit érdekel a Fantomszál – A szürke ötven árnyalata párhuzam, nem lesz nehéz dolga, mert Day-Lewis filmje egy héttel a trilógia harmadik része, A szabadság ötven árnyalata előtt kerül a hazai mozikba.
(Phantom Thread – hazai bemutató: 2018. február 1.)
(Fifty Shades Freed – hazai bemutató: 2018. február 8.)Forrás: http://www.uipduna.hu

  

 
FRISS Előzetesek

   MÉG TÖBB ELŐZETES  

FacebookMinden jog fenntartva. (c) 2010 www.fportal.hu