Ma 2024. június 19, szerda, Gyárfás napja van.


Matt Damon azt hitte, átverőshow-ban szerepel

  2017. december 16.
Matt Damon azt hitte, átverőshow-ban szerepel

Amikor felkérték Matt Damont a Kicsinyítés című film főszerepére, gyanakodva sandított körül: a kamerákat kereste, mert azt hitte, át akarják verni. Alexander Payne rendező ugyanis olyan fura történetet mesélt el neki, amiről az Oscar-díjas sztár azt gondolta, csak valamilyen vicc lehet.

„Alexander azt mondta, arról szól a film, hogy norvég tudósok kitalálták, hogyan lehet nyolc centisre kicsinyíteni az embereket, akik így sokkal költséghatékonyabban élhetnek – mesélte a színész a The Late Show with Steven Colbert című beszélgetős műsorban. – Én meg néztem rá, és nem hittem el, hogy komolyan beszél. Az járt a fejemben, hogy ez valamilyen teszt lehet.”
Pedig a rendező komolyan beszélt, és csakhamar Damon is belátta, hogy élete egyik legjobb filmjében fog szerepelni. „Óriási társadalmi szatíra, aminek egyetlen kockáját sem változtatnám meg!” – jellemezte a filmet.
Damon szerencsétlen kisembert alakít a filmben, aki egy jobb élet reményében aláveti magát a kicsinyítésnek, nem sejtve, hogy ezzel hajmeresztő kalandok sorozata veszi kezdetét.
A Kicsinyítés női főszereplőjét, a vietnami származású Hong Chaut Arany Glóbuszra jelölték a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók. A díjátadóra január 7-én kerül sor.
(Downsizing – hazai bemutató: 2018. január 11.)Forrás: http://www.uipduna.hu

  

 
FRISS Előzetesek

   MÉG TÖBB ELŐZETES  

FacebookMinden jog fenntartva. (c) 2010 www.fportal.hu