Ma 2024. május 30, csütörtök, Zsanett, Janka napja van.


A nőknek is fontos szerep jut a Churchill-filmben

  2017. december 16.
A nőknek is fontos szerep jut a Churchill-filmben

Miközben Gary Oldmant már most biztos Oscar-befutóként emlegetik az új Churchill-film címszereplőjeként, A legsötétebb órában a nőknek is fontos szerep jut. Az Oscar-jelölt Kristin Scott Thomas alakítja az egykori brit miniszterelnök feleségét, Clementine-t. Teljesen igaz rá az a sokat emlegetett mondás, hogy minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll.

„Clemmie egyfajta motor volt Winston számára, nagyon intenzív kapcsolatban éltek – mondja a színésznő. – Churchill maga is szívesen mondogatta, hogy a felesége nélkül nem érte volna el mindazt, amiért bekerült a történelembe. Churchill a feleségével gyakorolta a beszédeit, amelyek közül ma többet is tanítanak az egyetemek retorikaszemináriumain, és mindig kikérte a véleményét fontos ügyekben. Ugyanakkor rengeteget veszekedtek is. Winston eléggé kibírhatatlan ember volt, ivott, dohányzott, szórta a pénzt. Iszonyatos hangulatingadozásai voltak, néha olyan depresszióba esett, hogy napokig nem szólt senkihez. Élete vége felé már kezelésre is szorult.”
A legsötétebb óra három hónapot mesél el Churchill életéből, azt az időszakot, amikor 1940-ben frissen kinevezett miniszterelnökként elérte, hogy Anglia ne kössön különbékét a fél Európát elfoglaló németekkel, hanem folytassa a háborút.
(Darkest Hour – hazai bemutató: 2018. január 18.)Forrás: http://www.uipduna.hu

  

 
FRISS Előzetesek

   MÉG TÖBB ELŐZETES  

FacebookMinden jog fenntartva. (c) 2010 www.fportal.hu